“mazda cx-5” mazda cx-5 “mazda cx-5 side” mazda cx-5 i-activsense sikkerhedsfunktioner “mazda cx-5 rød”

Beskytter dig med forbedret sikkerhed

 

 

Ved at udvikle vores 360 graders i-ACTIVSENSE teknologi har vi forbedret Mazda CX-5s sikkerhed, så den stadig er en af de mest sikre biler i verden. Aktive LED-forlygter indstilles automatisk for at gøre det lige så let at se i mørke som i dagslys, hvilket bidrager til, at du kan køre med ro i sindet og selvsikkerhed.

 

Driver Attention Alerts (DAA) fremmer sikker kørsel ved at registrere, hvordan du kører og anbefale en pause, hvis du virker træt. Og nu indeholder Mazda CX-5 Rear Smart Brake Support (SBS) til situationer, hvor du bakker for at forhindre eller nedsættelse skader i forbindelse med en kollision bagfra.119-165 g/km

CO2 -emissioner

13,9-21,7 km/l

Brændstoføkonomi blandet kørsel

Adaptive LED-forlygter (ALH) Oplev udsyn som ved dagslys i mørke

aktivt forlygtesystem

Fjernlys, som ikke blænder: Fire horisontale LED-blokke kan tænde og slukke automatisk.

Aktive LED-forlygter kontrollerer automatisk retningen, højde og rækkevidden af lysstrålen for bedre udsyn og for at gøre kørsel i mørke lettere. Hvis systemet registrerer en forankørende bil, afbryder den en af LED'erne til fjernlys for at undgå at blænde den anden trafikant, mens de øvrige LED'er fortsat lyser på vejen.

 

I forbindelse med nærlys oplyser LED-lygterne et bredere område, så det er lettere at foretage sving og registrere fodgængere i vejkryds.

Og systemet hæver forlygterne for at øge langdistanceudsynet på motorveje.

Driver Attention Alerts (DAA) Anbefaler en pause, hvis føreren bliver træt.

Efter 20 min. kørsel ved 65 km/h eller mere registrerer DAA din kørestil.

CX-5 er udstyret med Driver Attention Alerts (DAA), der er konstrueret til at registrere eventuelle ændringer i din kørsel forårsaget af træthed.

 

Den registrerer konstant din køreadfærd, og hvis du bliver træt, vil den vise et advarselsikon direkte i dit synsfelt, der foreslår en pause. Du vil også høre et akustisk advarselssignal som en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

Smart City Brake Support (SCBS) Den forhindrer dig i at støde ind i problemer.

“Smart City Brake Support” mazda cx-5 SCBS “mazda cx-5 2015”

Der sidder en ultralydssensor på den bageste kofanger, der registrerer eventuelle forhindringer.

Designet for din sikkerhed og for at minimere risikoen for en kollision ved lav hastighed: Systemet registrerer afstanden og den forankørende bils hastighed, så du automatisk bremser, hvis der er risiko for en kollision ved hastigheder på op til ca. 30 km/h. Funktionen bruger radarsensorer til at reducere omfanget af en kollision eller forebygge en kollision, når du bakker mod en forhindring med op til ca. 8 km/h.

REAR CROSS TRAFFIC ALERT (RCTA) .

“Rear Cross Traffic Alert” mazda cx-5 RCTA “mazda cx-5 2015”

På den bageste kofanger er der placeret en ultralydssensor, der aktiveres, når du sætter din Mazda CX-5 i bakgear, for at advare dig om eventuelle forhindringer i bagudgående retning.

Den aktiveres, når du sætter din Mazda CX-5 i bakgear, og systemet advarer dig om eventuelle biler, der nærmer sig bagfra, når du fx er ved at bakke ud af en parkeringsplads. Hvis der er forhindringer i farezonen, advarer systemet dig med et lydsignal og ved, at indikatoren i det pågældende sidespejl blinker. Alarmen stopper, når der er fri bane og du kan bakke videre uden risiko.

BLINDVINKELALARM (BSM) .

“Blindvinkelalarm” mazda cx-5 BSM “mazda cx-5 2015”

Det radarbaserede system i Mazda CX-5 advarer dig, hvis der kører en bil i din blinde vinkel.

Korrekt indstillede spejle giver ikke altid føreren fuldt overblik over biler i nærheden. Det radarbaserede system i Mazda CX-5 advarer dig, hvis der kører en bil i din blinde vinkel. Hvis du blinker for at skifte vognbane, eller hvis en bil kommer nærmere end 45 m bagfra, mens du kører, advarer systemet dig med et lydsignal og ved, at indikatoren i det pågældende sidespejl blinker. Alarmen stopper, når der er fri bane og du kan skifte vognbane uden risiko.

Funktioner og udstyr Udforsk detaljerne under overfladen

Den viste model er ikke specificeret til det danske marked. Farver og visse udvendige og/eller indvendige elementer kan variere på skærmen i forhold til den faktiske model. ¹Mazda CX-5 2.2 150 hk diesel (2WD 6-trins manuel)