takeri

Mazda Hazumi: konceptbil

 

HAZUMI - den nyeste Mazda konceptbil i kompaktklassen er endnu et eksempel på det enorme potentiale for KODO designsproget, der er anvendt i Mazda3, Mazda6 og Mazda CX-5. HAZUMI er et japansk ord, der betyder at "springeop", og navnet blev valgt for at skabe et billede af et lille, men stærkt dyr, der sprudler af energi. I Mazda HAZUMI er essensen af KODO Soul of Motion blevet fanget i et kompakt karrosseri, uden at det på nogen måde går ud over bilens pondus.

 

Mazda HAZUMI bøjer sig ikke for konventionerne for små biler i kompaktklassen og at gå på kompromis med nogen af de fire vigtigste områder inden for Mazdas bilproduktion. Dermed viser den vejen for Mazdas næste generation af små biler i kompaktklassen med Mazdas SKYACTIV-teknologi. HAZUMI, som blev præsenteret i forbindelse med 2014-udgaven af biludstillingen i Geneve, kombinerer Mazdas nyudviklede 1,5-liters SKYACTIV-D-dieselmotor, som er både miljøvenlig og kraftfuld, med MZD Connect og Mazdas banebrydende udbud af i-ACTIVSENSE-sikkerhedsudstyr.


Konceptbilen Mazda HAZUMI kombinerer alle de fire elementer, som Mazda har fokus på med sin nye generation af modeler: KODO — Soul of Motion-design, SKYACTIV-teknologi, Mazda Proactive Safety og et nyt opkoblet system i bilen med betegnelsen MZD Connect.

Den viste model er en konceptbil, som ikke kan købes