alt tekst

Mazda RX-Vision, den betagende sportsvognskonceptbil med rotationsmotor, er valgt til ”Most Beautiful Concept Car of the Year” ved den 31. Festival Automobil International i Paris . Mazda RX-Vision blev vist første gang på biludstillingen i Tokyo i slutningen af oktober sidste år. Den er udstyret med en videreudvikling af den legendariske rotationsmotor og har en ny og spændende fortolkning af designtemaet ”KODO – Soul of Motion”, der altså også passer til en hurtig sportsvogn med rene klassiske træk. RX-Vision er tro mod Mazdas tradition for at producere sportsvogne med frontmotor og baghjulstræk.

Mazda RX-VISION


Sportsvognskoncept med rotationsmotor

Sportsvognskonceptet er udstyret med en ny generation SKYACTIV-R rotationsmotor. Den unikke motorkonstruktion, der også kendes under navnet Wankel-motoren, er det måske mest lysende eksempel på Mazdas lyst til konstant at udfordre konventionerne.

 

Mazda RX-VISION har klassiske og smukke proportioner takket være layoutet med motoren liggende lavt foran og træk på baghjulene. Den repræsenterer en vision for fremtiden, der kun kan komme fra Mazda, og det er uden tvivl en vision, som mange fans og andre bilinteresserede håber, bliver en realitet.

 

Rotationsmotoren er unik ved at være meget kompakt og ved at bestå af ganske få bevægelige dele i form af trekantede, roterende stempler. Efter at have overkommet en række tekniske udfordringer, sendte Mazda i 1967 den første serieproducerede bil med rotationsmotor, Mazda Cosmo Sport 110S, på markedet, og det blev efterfølgende til mange flere. Den mest succesfulde var Mazda RX-7, der blev produceret i mere end 800.000 eksemplarer fra 1978 til 2002. I 1991 vandt Mazda som eneste japanske bilproducent nogensinde 24-timers løbet i Le Mans med Mazda 787B, der også var udstyret med en rotationsmotor.

 

Selvom modelprogrammet på nuværende tidspunkt ikke omfatter biler med rotationsmotor, har Mazda aldrig opgivet motortypen og er fortsat med at viderudvikle den. Derfor er en ny generation af motoren at finde i Mazda RX-VISION under navnet SKYACTIV-R, og det er endnu et bevis på, at Mazda altid stræber efter at tilbyde sinde kunder unikke tekniske løsninger og en køreoplevelse ud over det sædvanlige

Den viste model er en konceptbil og kan ikke købes.