Nyheder

Mazdas populære Crossover SUV, Mazda CX-5, får omfattende opdatering i 2015

Den 22. december 2014
16852 visninger
seats

Mazdas populære Crossover SUV, Mazda CX-5, får omfattende opdatering i 2015

Mazda CX-5 var den første model i den nye SKYACTIV-generation, da den kom på markedet i Europa og Danmark i foråret 2012. Den blev med det samme en kæmpesucces for Mazda. I foråret 2015 kommer en opdateret udgave af Mazda CX-5 på markedet i Danmark.
Forandringerne er omfattende både udvendigt og indvendigt, og derudover kommer der et nyt motoralternativ.

Udvendigt
Fronten har fået det største løft med en nydesignet grill med tværgående ribber og nye LED-forlygter på Mazda CX-5 Vision og Optimum med en helt ny og markant lygtegrafik. CX-5 Vision og Optimum har desuden fået LED-tågeforlygter og nye baglygter, ligeledes med LED-teknologi. Udstyrsniveauet Optimum inkluderer fremover nye, to-tonede 19” letmetalfælge.

Indvendigt
Indvendigt er der mange forbedringer. Hele instrumentpanelet har fået en opgradering med et ændret design samt blødere og mere eksklusive materialer. CX-5 har fremover Mazdas avancerede infotainment-system, MZD Connect, som standard fra Vision-udstyrsniveauet. MZD Connect består blandt andet af en 7” touch screen og et centralt betjeningselement, HMI Commander, mellem forsæderne. DAB-radio bliver ligeledes standard fra Vision. Elektrisk håndbremse bliver standard på alle modelvarianter.

Sikkerhed
I lighed med 2015-udgaven af Mazda6 har Mazda CX-5 fået en del nye sikkerhedssystemer som eksempelvis adaptivt fjernlys (ALH), der er standard i CX-5 Optimum. Systemet inkluderer et kamera, som registrerer præcist, hvor andre køretøjer befinder sig, hvorefter forlygterne kan blænde ned i nøjagtigt det område for at forhindre blænding. Mazda Rear Vehicle Monitoring System (RVM), et sikkerhetssystem, som advarer mod biler i de blinde vinkler bag bilen, er blevet videreudviklet og har nu betegnelsen Mazda Blind Spot Monitoring (BSM). Systemet er standard fra CX-5 Vision, dækker nu et bredere område og har tillige fået en ny funktion, Rear Cross Traffic Alert ( RCTA). RCTA registrerer og advarer mod trafik fra siderne, når man eksempelvis bakker ud af en parkeringsbås. Rear SCBS (CX-5 Optimum) er et system, som automatisk bremser bilen, hvis man er ved at bakke ind i en bil eller anden forhindring. Lane Keep Assist (LKA) er en videreudvikling af Lane Departure Warning System (LDWS). Det er standard i CX-5 Optimum og giver vibrationer og en styreimpuls i rattet, hvis føreren utilsigtet er ved at forlade vejbanen. CX-5 Optimum kan fremover leveres med Mazda Radar Cruise Control (MRCC) mod merpris. Det er en adaptiv, radarstyret fartpilot, der selv sørger for at holde afstand til den forankørende og derudover kan advare føreren og bremse bilen ved risiko for sammenstød med hastigheder op til 145 km/t.

Ny motor
2015-udgaven af Mazda CX-5 kan leveres med de samme motorer som dagens CX-5, men der er også blevet plads til et nyt motoralternativ. Det drejer sig om den kraftige 2.5-liters benzinmotor med 192 hk, der også kendes fra Mazda6. Som i Mazda6 er denne motor kun tilgængelig i højeste udstyrsniveau og med automatgear.

Mazda CX-5 2015 kommer til salg i Danmark i foråret 2015.

Mest sete artikler

Ny Mazda CX-3 er klar til start

03. juni 2015 | 39419 visninger

Ny Mazda CX-3 er klar til startForhåndsinteressen...

Ny Mazda3 fra kr. 199.990,-

27. september 2013 | 35592 visninger

Introduceres i Danmark i november 2013 til priser...

Den nye Mazda2 - I Danmark i april til priser fra 129.990 kr.

04. februar 2015 | 28375 visninger

Den nye Mazda2 – en voksen bil i kompakt format I...

Den nye Mazda CX-5 afsløret i Los Angeles

16. november 2016 | 23089 visninger

Ny generation af Mazdas mest solgte model i Europa...