SIKKERHED

Sørger for sikkerheden, så kan du nyde køreturen

 

Vores intelligente i-ACTIVSENSE sikkerhedsteknologier er designet, så du kan have total tillid til bilens køreegenskaber. Også her benytter Mazda Jinba Ittai-filosofien til at skabe en forbindelse mellem føreren og køretøjet for at hjælpe føreren til at genkende potentielle farer, undgå kollisioner, når det er muligt, og reducere konsekvenserne, hvis et sammenstød er uundgåeligt.

car
car

upquote Komplet beskyttelse, som giver tryghed og en afslappende køretur downquote

MAZDA RADAR CRUISE CONTROL (MRCC) Automatisk overholdelse af en sikker afstand til bilen foran

For os er det vigtigt at du får den bedste mulige køreoplevelse, uanset betingelserne. Mens du kører, måler Mazda Radar Cruise Control (MRCC) løbende afstanden mellem dig og den forankørende og sørger konstant for, at sikkerhedsafstanden overholdes. Den er ideel til lange ture på motorvejen, hvor kørslen bliver mere behagelig og afslappende.

SKILTEGENKENDELSE Registrerer vigtige advarselsskilte, selv om du overser dem

Vores nye system til skiltegenkendelse viser indikationer direkte på forruden, så du bliver gjort opmærksom på vigtige vejskilte, selvom du har overset dem. Eftersom oplysningerne vises lige foran dig, behøver du ikke at skifte fokus eller fjerne blikket fra vejen og alt det andet omkring dig. Du skal blot nyde turen.

LANE KEEP ASSIST (LKA) og LANE DEPARTURE WARNING (LDW) Holder dig i den rigtige vejbane

Sikkerhedsmæssig innovation bør forbedre køreoplevelsen for både dig og dine passagerer. Vores LDW-system registrerer afmærkningerne på vejen og advarer dig med et diskret, pulserende signal, hvis du utilsigtet er ved at forlade din vognbane. Om nødvendigt justerer LKA styringen for at lede dig sikkert tilbage ind på midten af din vognbane. Det er ideelt, når du kører på lange, lige veje og motorveje, så du lettere kan fokusere på vejen forude. Når du blinker af eller accelererer, ved systemet, at din manøvre er forsætlig, så alarmen aktiveres ikke.

BLIND SPOT MONITORING SYSTEM (BSM) Holder øje med de ting, som du måske overser

Hver eneste køretur skal være så fri for stress som muligt. Bilens spejle kan ikke give dig det fulde overblik, så din Mazda hjælper dig med det. Hvis du angiver, at du vil skifte bane, vil Blind Spot Monitoring System (BSM) bruge sine radarer til at overvåge de vinkler, du ikke kan fange, og advarer dig om nødvendigt. Hvis du blinker af for at skifte vognbane, og systemet registrerer eventuelle andre biler, der kommer tættere på, lyder en advarsel og en blinkende indikator vises i dørspejlet. Ekstra tryghed, så du kan nyde en mere afslappet køretur.

SMART CITY BRAKE SUPPORT (SCBS) Registrerer, når du skal bremse hurtigere

Vi ønsker at hjælpe dig med at reagere hurtigere, når der opstår en farlig situation. Vores Smart City Brake Support (SCBS) bruger sensorer til løbende at overvåge afstanden og hastigheden i forhold til forhindringer forude. Hvis du kommer for tæt på, og der er risiko for kollision, gøres bremserne klar, så du kan stoppe hurtigere. I nødstilfælde bremser bilen automatisk. Systemet genkender ikke blot køretøjer, det registrerer også fodgængere, og aflæser trafikskilte. Hvis du overskrider hastighedsgrænsen, bliver du advaret. Et intelligent og hurtigt system for mere sikker kørsel.

REAR CROSS TRAFFIC ALERT (RCTA) Beskytter dig mod de blinde vinkler

Med vores teknologi bliver du mere opmærksom på, hvad der foregår rundt omkring dig. Vores sensorer overvåger ikke bare, hvad der sker foran eller bagude. Du kan ikke se alting, når du bakker, så Rear Cross Traffic Alert (RCTA) advarer dig med blink i sidespejlet og et advarselsbip, når genstande nærmer sig fra siden. Det er en stor fordel, når du drejer ud fra en parkeringsplads eller en indkørsel. Systemet registrerer også fodgængere og cyklister, så alle parter kan føle sig mere trygge.

ADAPTIVE FULL LED-FORLYGTER Lys, der tænker længere fremad

Et klart overblik over vejen forude fremmer ikke kun sikkerheden, det giver også en bedre køreoplevelse. Vores nye adaptive Full LED-forlygter bruger 12 separate LED-elementer og dæmpes automatisk, når modkørende eller forankørende biler kommer tættere på, så du ikke blænder andre bilister. Der slukkes kun for den del af lyset, der rammer den anden førers synsfelt. På den måde får du et bedre overblik over vejen, end hvis hele lyskeglen blev dæmpet. Når du kører på motorvejen, hæves lyskeglen automatisk for at belyse vejen længere fremad. De forbedrede lysdioder hjælper dig med at se fodgængere tydeligere og udvider dit udsyn, når du kører rundt om hjørner, hvilket gør det mere sikkert og mindre trættende at køre om natten.

DRIVE TOGETHER

Oplev selv den kraft, der ligger i 'Jinba Ittai'. Find din lokale forhandler og oplev vores nye modeller i dag.

Samhørigheden mellem fører og bil

Drive Together

Samhørigheden mellem fører og bil

Få mere at vide

Design

Den rene køreglæde

Få mere at vide
Nyd køreturen med ultimativ, komplet beskyttelse i en Mazda6

Se det, du risikerer at overse

Nyd køreturen med ultimativ, komplet beskyttelse i en Mazda6

Få mere at vide
Klar til at overvinde de mest udfordrende vejforhold

Mazda CX-5

Klar til at overvinde de mest udfordrende vejforhold

Find ud af mere

Den viste model er muligvis ikke specificeret til det danske marked. Farver og visse udvendige og/eller indvendige elementer, der vises på skærmen, kan se anderledes ud på den faktiske model.